top of page

Yoga

antidote

tegen stress

​​Stress wordt al lange tijd gezien als een groeiend probleem, maar vaak vergeten we dat stress – al sinds jaar en dag – bij het leven hoort. Stress op zichzelf is niet het probleem, maar wél dat de signalen onvoldoende (h)erkend worden. Daarnaast is wat als antidote tegen stress werkt vaak onbekend. Met als gevolg dat burn-out al jaren beroepsziekte nummer één is, iets wat werkgever en werknemer helaas zelden zien aankomen.  

Dat gold ook voor mij. Als Zuidas advocaat wist ik dat ik stress had, maar toch (her)kende ik de signalen niet. Zelfs niet toen ik door een muisarm mijn beide armen minder en minder kon bewegen. Dat een muisarm een symptoom is van een burn-out? Ik had geen idee! Ik deed alles op ratio, was niet in contact met mijn lichaam en kon daar dus ook niet naar luisteren. Kortom, ik was een ‘wandelend hoofd’, maar dat begrip kende ik toen ook nog niet.

Maar diepe dalen kennen hoge pieken, want tijdens deze periode hervond ik mijn liefde voor yoga. Rustige vormen van yoga, waarbij je lichaam de tijd krijgt om te ontspannen. Ik leerde de red flags te herkennen die je lichaam bij stress afgeeft, de knop van ‘altijd aanstaan’ uitzetten, de spanning in mijn lichaam te laten verdwijnen.

Hoe prachtig zou het zijn als jouw werknemers dit al kunnen leren voordat de spreekwoordelijke kalveren van de stress verdronken zijn? En het kan zo simpel zijn… maak yoga onderdeel van jullie werkweek. Iets waar ik als yogadocent en ex-advocaat voor pleit!

Daarnaast is het bewezen dat yoga voor meer focus, creativiteit en productiviteit zorgt. Met als extra bonus; een goeie vibe op de werkvloer!

Tijdens mijn yoga lessen geef ik tools gericht op rust, herstel & lichaamsbewustzijn. Ik weet als geen ander dat die tools juist óók van pas komen in het heetst van het werkende leven zelf.

Mijn yoga lessen geef ik bij jou op kantoor, fysiek of online. Tijd is geld en de drempel om in de spaarzame vrije tijd te ontspannen is vaak hoog, daarom kom ik naar jullie toe!

Yoga als pauze moment. Echt pauze.

Yoga on demand. Startup Yoga!

Anker 1
bottom of page