top of page

 

Praktisch en laagdrempelig

 

Tijdens deze praktische vorm van yoga wordt gebruik gemaakt van de stoel, het bureau en/of de muur. Dat er geen ruimte zou zijn om yoga te beoefenen hoeft je dus niet meer tegen te houden.

 

Ook fijn, je kunt tijdens deze yoga les je kantoor outfit gewoon aanhouden. De houdingen die tijdens de les worden geleerd kun je vervolgens op ieder moment van de dag doen, een laagdrempelige manier om gedurende de werkdag een echte minipauze in te lassen.

Les opbouw

 

Elke les begint met een korte ademhalings- of mindfulness oefening.

Daarna volgen Yin- en Restorative Yoga houdingen, gecombineerd met rustige staande houdingen en bewegingen. Tijdens de houdingen wordt aandacht besteedt aan de ademhaling, het observeren van gedachten, de (stress) signalen & sensaties die het lichaam afgeeft en op welke manier je daarmee om kunt gaan, je spanning kunt loslaten en dieper kunt ontspannen.

De les eindigt met een moment van ontspanning, om na te voelen wat de les voor je heeft gedaan en wat je graag mee zou willen nemen de rest van je dag in.

Stoelyoga

De Stoelyoga lessen van Startup Yoga zijn gericht op stress vermindering en ontspanning.

 

De praktische houdingen richten zich met name op het bovenlichaam (armen, nek, schouders en rug) en zijn daarmee perfect voor de "kantoorwerkers", ter voorkoming en het verminderen van werk gerelateerde klachten, zoals een muisarm (RSI / KANS) of rugklachten. 

[1]  In geval van zwangerschap of fysieke klachten en blessures, laat het mij weten zodat er rekening mee kan worden gehouden in de les.

bottom of page