top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverStartup Yoga | Noraly Meeuwisse

Wat als alles mag?

Breathwork Masterclass, the Gathering!


Reflecteren, landen, integreren. Toverwoorden, maar in de praktijk laat het wel eens op zich wachten…


Alweer een seizoen geleden, toen het nog zomer was…. Een week vol diepe, intense, gelukkige, verdrietige, ‘alles-tegelijk’ ervaringen was het, The Breathwork Gathering! Tranen van geluk, van pijn, van alleen en van samen zijn. Verbinding, eenzaamheid, meer verbinding, elkaar zien zonder oordeel, liefde, dankbaarheid en nog veel meer liefde. Holding the sacred space.


Zelfexpressie


ZIJN op een plek waarvan woorden het nooit kunnen beschrijven. En toch voel ik de behoefte om in elk geval een poging te doen… Voor mezelf, als vorm van zelfexpressie, als integratie van dat wat ik heb gezien, gevoeld, gehoord. Dus hierbij voor jou, een inkijkje in mijn ‘ziel’… want zo voelt het wel een beetje haha ;)


Zelfexpressie. Shining my light. Ruimte in (durven) nemen. Wat een proces. Ben ik niet te veel. Deel ik niet te veel. Zing ik niet vals. Dans ik niet uit de maat. Oordelen van anderen. Oordelen van mezelf. Daarvan losbreken. F*ck it. This is me. Makkelijker gezegd dan gedaan… En toch steeds een stapje zetten. Steeds een beetje meer blootgeven. Niet voor jou, maar voor mij en daarmee ook weer voor jou. Want een wijze vrouw deelde mij dat we uiteindelijk allemaal verbonden zijn en als we alleen onszelf blootgeven voor onszelf, onszelf helen voor onszelf, we stappen in de valkuil van dat wat ‘spiritueel materialisme’ heet. Wow!


Dus hierbij voor jou, voor mij, voor ons allebei een inkijkje in mijn ziel.


Je inspireren aan een ander


En voordat ik die poging ga doen, er mijn eigen woorden aan te geven, heb ik me weer zo mogen en kunnen “inspireren aan” @Kasper van der Meulen. Zijn verhalen (Hanuman en Ramayana <3), zijn steeds zachtere ademtechnieken en zijn muziek:

“Brothers and sisters shine with me.

Only the truth will set us free.

Spreading this pure light energy.

I am living life manifested.

I am the source and the reflection.”


De weg naar binnen bewandelen


Dat is waar ademwerk voor mij over gaat. De weg naar binnen bewandelen, om zo de weg naar buiten vrij te maken. Steeds een stukje lichter de wereld kunnen zien en omarmen. Door dieper in mezelf af te dalen, de connectie met anderen meer en meer te kunnen aangaan. Van ziel tot ziel, van hart tot hart. De verhalen de verhalen laten zijn, de woorden de woorden, tot er enkel nog het delen van energie overblijft.


Door middel van de adem (yoga, zang & stilte), steeds meer te kunnen leven vanuit alignment. Oftewel: vallen, nog dieper vallen, herinneren, weer opkrabbelen, terug naar die plek van alignment, voor eventjes, weer vallen & repeat.


(Steeds meer te leren) vertrouwen op het leven, wat het leven van me vraagt en hoe ik dat kan ‘dienen’. “Spreading this pure light energy.” Oftewel: chaos, twijfel, het niet snappen, het anders willen, proberen te controleren, herinneren, alles laten vallen, terug naar die plek van vertrouwen, voor eventjes, weer chaos & repeat.


Onderzoek jouw waarheid


Bewustzijn te brengen, het licht op de waarheid te laten schijnen. “Only the truth will set us free.”


En wat is dan die waarheid dan? Mag dat een onderzoek zijn? Mag dat een verkennen en een veranderen zijn? Mag dat verschillen van dag tot dag, van maand tot maand? Alles verandert continue, niets is set in stone. Gaat het niet om het (zelf)onderzoek, de reis, de blik op de maan en nooit om het einddoel, het bereiken van de maan?


Dus mag alles wat ik nu opschrijf ook weer vervagen, veranderen, meebewegen in de flow van het leven? Ik denk en voel van wel. In het vastleggen van… ligt de beperking, de restrictie, de verkramping.


Zingen om te zingen


Mag ik zingen enkel om te zingen? De klanken van mijn harmonium laten horen enkel om ze te laten klinken. Zonder doel, zonder mooi of goed te zijn. Enkel als vorm van zelfexpressie. Als tool om diep naar binnen te kunnen keren, steeds weer terug naar de stilte. #SitaRam


Drummen om te drummen


Mag ik drummen enkel om te drummen? Enkel een klank voort te brengen op een ogenschijnlijk ritme van een andere drum. Enkel om uiting te geven aan de levensenergie die altijd wilt bewegen, de shakti die altijd in beweging is. Zonder doel, zonder mooi of goed te zijn. Om weer een wikkel af te gooien, weer een stukje meer bloot te leggen van dat wat van binnen schijnt. “Brothers and sisters shine with me.”


Schrijven om te schrijven


Mag ik schrijven enkel om te schrijven? Zonder zieltjes voor me te winnen, sh*t te verkopen, SEO-boxjes te tikken. Enkel als vorm van zelfexpressie. Om me te uiten. Ruimte in te nemen. Een inkijkje in mijn ziel. Voor mij, voor jou, voor ons allebei.


Verzachten om te verbinden


Mag ik verzachten, de yin energie omarmen? Mijn weg in het leven vinden op een andere manier dan ik zo goed ken; toxic masculinity, hiërarchie, afgescheidenheid, wikken & wegen, tekort, niet goed genoeg, vergelijken, alleen, een gekooid hart. Streven naar succes & erkenning. Leven zonder te pushen, te dwingen, te controleren, te eisen, te manifesteren. Leven vanuit vertrouwen, acceptatie, stilte, zachte kracht, vanuit flow, vrouwelijke energie. In verbinding met mijn lichaam, met het cyclische. Embodiment. Eb & vloed. Verbinding van mens tot mens, hart tot hart, ziel tot ziel. Gelijkgestemden. Ademvrouwen.


Wat als alles mag?


Wat als ik alles mag? Wat als ik wegblijf uit dat veld dat enkel de kleur zwart of wit kent, de plek waar dogma’s zich vastklampen en de illusies zich aan me opdringen. Wat als ik mag dansen op de regenboog, met al haar oneindige kleurschakeringen? Wat als ik alleen maar leef vanuit een plek die zuiver is? Wat als ik mezelf altijd de vraag stel: “Wat zou liefde doen?” Wat als ik geen fouten kan maken, “I learn everyday”. Wat als… “I am living life manifested”?


Wat als ik alles mag? Wat als jij alles mag?


“I am the source and the reflection.” 


27 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page